2018 Clubkampioenschappen

Er zijn zo van die weekenden dat het eigenlijk altijd wel slecht weer is om buiten te zijn en je dan lekker binnen kunt badmintonnen. Dit is echter bijna nooit het geval in het weekend als BC Upsilon zijn clubkampioenschappen houdt.
De mussen vielen nog net niet van het dak maar warm was het wel. 24 graden!! Daarom dan ook de tip van onze voorzitter: Mocht je niet meespelen met de clubkampioenschappen volgend jaar, boek dan lekker een dagje weg in het 3e weekend van april.

Maar goed, er werd weer aardig gestreden op alle velden en dat leverde een hoop mooie, spannende, vermoeiende en vooral gezellige wedstrijden op. Er werd gespeeld in groepjes van 4 en een ieder speelde dan ook voor zichzelf en als team. Wat mij betreft zijn we daar goed in geslaagd om een zo gemêleerd gezelschap op de baan te krijgen.
Uiteindelijk won het team van Senna, Yvo, Tom en Lars de team prijs.
Individueel gingen Jeroen (3e), Helen (2e), en Eva (1e) er met de prijzen vandoor.
Extra zuur was het voor Roy dat hij op 1 punt van Jeroen 4e werd. Volgend jaar beter Roy!

In de Dubbel/Mix competitie hadden 4 koppels de halve finales gehaald. De 1e halve finale ging tussen Jorn/Rob en Jeroen/Jos. Dit leverde een hele mooie en spannende wedstrijd op. De eerste set ging met 21-19 naar Jeroen/Jos, daarna ging de 2e set met dezelfde cijfers naar Jorn/Rob. Daarna was het echter weer Jeroen/Jos die de 3e set overtuigend pakte (21-12).

De andere halve finale tussen Han/Youri en Jacqueline/Lars was minder spannend. Het koppel Jacqueline/Lars wonnen overtuigend in 2 sets. (21-16 en 21-16). De finale die daarop volgde bracht niet het spektakel waar menigeen op had gehoopt. Het koppel Jeroen/Jos was duidelijk een maatje te groot voor Jacqueline/Lars en wonnen dan ook met ruime cijfers (21-10 en 21-9).
De strijd om plek 3 was spannender. In de poule wedstrijd hadden Han/Youri nog verloren van Rob/Jorn, en waren dus nu gebrand om te winnen. Ze hadden de langste adem en wonnen dan ook in 2 sets (21-15 en 21-17).

In de Damesenkel competitie was er voorafgaand aan de halve finales, helaas 1 afvaller. Cindy moest de donderdag ervoor al geblesseerd haar poule wedstrijd staken, en het bleek dat zij niet voldoende hersteld was, zodat zij genoodzaakt was om niet meer te spelen op de zondag. Hierdoor speelden alleen Mirella en Karin hun halve finale wedstrijd en stond Helen dus al in de finale. In de halve finale werd Karin verslagen door Mirella in 2 sets (21-10 en 21-14).
Door het verlies van Karin werd zij hierdoor dus automatisch 3e. De finale tussen Helen en Mirella werd een prooi voor Helen. Na teruggekeerd te zijn van een blessure speelde ze als vanouds en won in 2 sets. (21-17 en 21-17).

In de Herenenkel competitie stonden in de halve finale: Jeroen tegen Jos en Lars tegen Rob.
Jeroen won gedecideerd van Jos (21-10 en 21-11) en Lars won ook, wellicht iets moeizamer, in 2 sets (21-15 en 21-19).

De finale was voor de zoveelste keer een wedstrijd tussen Jeroen en Lars. Jeroen ging goed van start en won de 1e set in 21-11. In de 2e set stond hij tot aan de 11 punten ruim voor, maar daarna kwam Lars beter op stoom. Hij naderde Jeroen tot op 2 punten, maar moest uiteindelijk toch buigen bij 21-17.

De 3e plaats ging tussen Rob en Jos. In de poule hadden beide ook al tegen elkaar gespeeld en trok Jos aan het langste eind. Hij won toen met 30-29 en 22-20. Nu moesten beide weer tegen elkaar in deze laatste wedstrijd van de dag. Door de vele wedstrijd was Rob iets meer vermoeid en wist het Jos niet moeilijk te maken 21-16 en 21-16.

Bij de recreanten koppels is de finale gespeeld op donderdagavond 3 mei. Deze ging tussen Marjo/Marcel en Kees/Yvo.  De 1e set ging gelijk op maar op het eind wisten Kees en Yvo in een verlenging te winnen (22-20). De 2e set wisten Marjo en Marcel het tij niet te keren, Kees en Yvo wonnen de set met 21-16.

Al met al weer een geslaagd toernooi!

Uitslagen:

Teamwedstrijden:
Beste team: Senna, Yvo, Tom en Lars


Beste individueel speler:
1e Eva
2e Helen
3e  Jeroen

Dubbel/Mix Competitie:
1e Jos/Jeroen
2e Jacqueline/Lars
3e Han/Youri

Damesenkel Competitie:
1e Helen
2e Mirella
3e Karin

Herenenkel Competitie:
1e Jeroen
2e Lars
3e Jos

Dubbel/Mix Recreanten:
1e Kees/Ivo
2e Marjo/Marcel

Herenenkel Recreant:
1e Stefan
2e Yvo


BC Upsilon wordt gesponsord door: