2018 Stand van zaken

Beste leden,

Het seizoen 2017/2018 is alweer (bijna) voorbij. De clubkampioenschappen zijn geweest en de zomer staat weer  voor de deur. Dit vraagt weer om een terugblik. Ik wil allereerst even wat duidelijkheid verschaffen in de “strijd” die nu gaande is. De “strijd” die de Wognumse sportverenigingen (huurders sporthal) zijn aangegaan met de gemeente Medemblik.
Al jaren moeten sommige Wognumse verenigingen uitwijken naar sporthallen in de naburige dorpen om al hun teams te kunnen laten trainen en/of spelen.
Handbal Spartanen en zaalvoetbal Wognum Nicols hebben hier het meeste last van, maar ook de volleybal moet af en toe uitwijken. Gelukkig hebben wij hier geen last van en kunnen “gewoon” op onze donderdagavond spelen en trainen.
Afgelopen december hebben de Wognumse sportverenigingen (huurders sporthal) de handen ineen geslagen en de gemeente gevraagd om hierin hun verantwoordelijkheid (als eigenaar van De Bloesem) te nemen.
Om kort te gaan vinden wij dat SEW te veel voorrang krijgt bij de verdeling van de uren.

Wat is nu het geval.
Medemblik heeft een (nieuwe) topsportnota. Men wil deze, bovenop de reeds aanwezige nota, gaan hanteren. Om niet te gedetailleerd te worden komt het erop neer dat volgens deze nota SEW alle voorrang geniet bij het aanvragen (en toekennen) van uren. Dit voor zowel de wedstrijden als de trainingen.
De Wognumse huurders zijn het hier niet mee eens. Wij hebben, na reeds meerdere gesprekken, aangegeven dat het voor ons onacceptabel is dat middels de topsportnota, de breedte sport aan de kant geschoven wordt en zich volledig moet aanpassen aan, in dit geval, SEW.
In het laatste gesprek gaf de voorzitter van SEW ook aan, dat zij eigenlijk wilden naar 4 trainings momenten door de weeks en dat ze dus ook op de donderdagavond wilden gaan trainen.
Kijk, en daar komt dan Upsilon in het geding. Want dan spelen en trainen wij.

Ik heb bij diverse raadsleden en ook bij de kernraad van Wognum aangegeven, dat als de voorzitter van SEW zijn zin krijgt en SEW enkele uren op de donderdagavond “krijgt” dit de nekslag zou kunnen worden voor BC Upsilon. Op dit moment is de gemeente weer aan zet.
Om de druk erop te houden hebben we wel aangegeven dat, wat ons betreft, de urenaanvraag voor aankomend seizoen al redelijk snel rond moet zijn. Dit vanwege de planning van de thuiswedstrijden.
We wachten in spanning af.

Aankomende november bestaat BC Upsilon 45 jaar. Zo zijn er alweer 5 jaar voorbij. Tijd voor (weer) en feestje?!! De “Jubclub” heeft de toezegging gedaan de organisatie hiervan weer op zich te nemen. Ook daarvoor wachten we de eerste berichtgevingen af.

De eerste badmintonavond van het nieuwe seizoen staat gepland op donderdag 23 augustus. Voor die tijd is er weer gelegenheid om alvast een shuttle te slaan. Het zomerbadminton wordt weer door Lars georganiseerd.
Ik wens, mede namens het bestuur, een ieder een prettige vakantie toe en hoop dat iedereen weer heelhuids thuis komt.
Ik bedank wederom de redactie voor het samenstellen van deze editie van het clubblad en wens jullie veel leesplezier toe.

Namens het bestuur,
Han Staal


BC Upsilon wordt gesponsord door: