2017-2018 Competitieseizoen

Het afgelopen seizoen deed BC Upsilon mee met 4 mixteams, 1 Herenteam en 1 jeugdteam, in de Regio Noord Holland Noord.
Het 1e team speelde in de Hoofdklasse. Na een ietwat stroef begin, wist het team uiteindelijk 58 punten bij elkaar te spelen. Dit was goed voor een 4e plaats in de poule. Jeroen en Mirella speelden de meest punten bij elkaar zij waren goed voor respectievelijk 23 om 21 gewonnen partijen.
Doordat Linsey niet het hele seizoen kon afmaken, speelde Helen op het eind van het seizoen wat vaker (ondanks haar blessure) en wist zij toch bijna 50% van haar partijen te winnen.
Volgend seizoen is het team gevraagd om in de 4e divisie te gaan spelen, en het team is hiermee akkoord gegaan.

Het 2e team kwam uit in de 1e klasse. Ze moesten knokken voor elk punt, maar kwamen uiteindelijk tekort om in de klasse te blijven. Met 41 punten werden zij 7e in de poule. Youri en Karin haalden wel de meesten punten (allebei 17 gewonnen partijen). Erwin moest helaas de laatste partijen missen ivm met een blessure, maar speelt gelukkig al weer volop. Volgend jaar speelt het team in de 6e divisie. Hopelijk kunnen zij dan kampioen worden zodat ze snel weer hogerop spelen.

Het 3e team speelde in de 2e klasse. Zij waren gebrand om kampioen te worden. Het zag er ook heel lang naar uit dat ze het gingen halen, maar moesten in de laatste wedstrijd met tenminste 7-1 winnen om kampioen te worden. Dat was helaas te veel gevraagd en ze werden uiteindelijk dan ook 2e in de poule. Cindy en Jose waren, zoals een aantal jaren al, degene met de meest gewonnen wedstrijden (23 om 19). Aankomend jaar spelen ook zij in de 6e divisie, en het doel is dan ook weer om kampioen te worden.

Het 4e team kwam ook uit in de 2e klasse. Ze wisten dat het een zwaar jaar zou worden om in deze divisie te blijven. Tot en met de laatste wedstrijd was het zeer spannend of ze in de divisie zouden blijven of niet. Helaas verloren ze de laatste wedstrijd met 5-3 (bij 4-4 waren ze erin gebleven) waardoor ze dus helaas degradeerden. Senna en Anita wisten wel samen in totaal 35 partijen te winnen (tegenover 25 gewonnen partijen door de 3 heren). Volgend jaar speelt het team in de 7e divisie dus hopelijk kunnen ze dan weer voor het kampioenschap strijden.

Het herenteam speelde in de 3e klasse. Met 31 punten behaalde het team een 7e plaats. Coen en David wonnen de meeste partijen (13 om 14). Aangezien de Heren competitie gewoon regionaal blijft spelen, komen zij dus volgend jaar gewoon weer uit in de 3e klasse. Wie weet kunnen ze dan wat plaatsen hoger eindigen.

Het Jeugdteam speelde in de U17 klasse. Door de verandering van aantal wedstrijden (6 i.p.v. 8 wedstrijden) moest het team daar toch even aan wennen. Ze wisten keurig in de middenmoot te blijven en behaalde uiteindelijk een 5e plaats met 39 punten.
Bij de meiden won Thanita 23 wedstrijden en bij de jongens won Jim er 11. Sanne moet dit jaar het team helaas verlaten, maar hebben in Eline een goede vervanger gevonden. Komend jaar komen er ook 2 jongens bij zodat het team er weer klaar voor is om dan wat hoger te kunnen eindigen in de U17 klasse.

Kort samengevat: Aankomende jaar hebben we 3 teams die kampioen kunnen worden, dus kom ze aanmoedigen!!


BC Upsilon wordt gesponsord door: