2016 24 april Clubkampioenschappen

Ook dit jaar zijn de clubkampioenschappen van badmintonvereniging Upsilon weer gespeeld.

We zijn daarvoor een aantal donderdagavonden bezig geweest met de voorrondes van de enkels.

In deze voorrondes zijn al verrassende wedstrijden gespeeld. Welke heel leuk waren om  naar te kijken. Van de recreanten zijn er ook wedstrijden gespeeld. Deze zijn allemaal op de donderdagavond gespeeld, dus ook de finales. Dat waren er dit jaar niet zo veel. Hopelijk doen er volgend jaar weer meer mee. Op de zondag werden de kwart-, halve- en finales gespeeld van de competitiepoules. Daar tussendoor werd er een teamtoernooi gespeeld. Dit is weer een heel gezellig toernooi geweest. Deze keer hadden we gekozen voor een telling dat iedereen zijn eigen voor- en tegenpunten moest noteren. Dit kon mooi in de computer ingevoerd worden. Zo wist niemand hoe ze er in zaten met hun punten. Tot het eind bleef het hierdoor spannend.

De jeugd heeft ook het kind-ouder toernooi gespeeld. Deze wedstrijden werden gespeeld op de achterste banen. Dat ziet er altijd heel gezellig uit. Er waren wel een paar afmeldingen door blessures. Hierdoor moest er wel wat geschoven worden hier en daar. Maar toch lukt het altijd weer om het weer goed in elkaar te zetten zodat het voor iedereen een beetje gelijkwaardige wedstrijden worden.

Gelukkig waren er op de dag zelf geen blessures. Drie waren voor de aanvang al geblesseerd. Helen had een blessure.  José heeft ook niet alles gespeeld. Zij  had last van een opkomende blessure en heeft heel wijs de enkels laten schieten.  Eva had deze dames op een leuke wijze bedankt  bij de prijsuitreiking zodat zij derde had kunnen worden.  Ook Max Baas was geblesseerd. Hij had de dag ervoor iets gedaan wat hij beter op zijn leeftijd niet meer had moeten doen.

clubkampioen_2275

De uitslagen:

Senioren Heren enkel recreanten:

  1. Yorim Zupancic
  2. Yvo Peters

Heren enkel competitie:

  1. 1. Jeroen Staal
  2. Lars Baas
  3. Gerard Oud.

Dames enkel competitie:

  1. Linsey Cortvriendt
  2. Cindy van de Berg
  3. Eva Frederiks

 

Teamwedstrijden.

Dames:

  1. Ineke Overboom
  2. Anita Honing
  3. Cindy van de Berg

Heren:

  1. Yorim Zupancic
  2. Jorn Bakker
  3. Ruud stam

Poedel: Denise Spoelstra

Al met al was het weer een gezellige dag. Uiteraard weer afgesloten met het bekende chinezen in de kantine.

De organisatie


BC Upsilon wordt gesponsord door: