Bloesem toernooi – de winnaars

Zondag 4 november mochten we weer aantreden voor het Bloesem badminton toernooi. 2 Jaar geleden was het ons, na jaren van oefenen, eindelijk gelukt om de eerste plaats in de wacht te slepen. Toen we het jaar keken wie er mee konden doen, bleken we te maken te hebben met diverse afwezigen en blessures. Gelukkig was dat voor de organisatie genoeg reden om het hele toernooi af te lasten (en er waren geloof ik ook nog wat andere teams niet ). Voor ons gaf dit uitstel wel extra gelegenheid voor een perfecte voorbereiding. Marco in de sportschool, Dennis op de camping, Mariska door het doen van een diepte-investering met de aanschaf van rackets, shuttles en een netje, Martine als introducé met een toernooi van Upsilon en Cindy door trouw te oefenen op de donderdagavond. De onzekere factor was toch wel Erwin, die al enige tijd last had van zijn achillespees. Natuurlijk wilde ook hij fit zijn voor dit toernooi en hij zette, samen met zijn fysiotherapeut, dan ook alles op alles. De verrassing was dan ook groot, dat hij uiteindelijk toch kon worden opgeroepen voor de selectie en deze zondagochtend dan ook in de sporthal verscheen.

We begonnen tegen het tweekoppige team van de Schoutsplaats, die eigenlijk op wat speel(st)ers van ons zaten te azen om in te vallen, maar wat nu toch wel een beetje lastig werd. Hierna gingen we door naar de Oranjevereniging, waar zeker de heren dubbel, gespeeld door Erwin en Marco, het vermelden waard is. De mannen gingen ervoor, er werd gesprongen, gedoken en uiteindelijk net aan gewonnen. De derde wedstrijd in de eerste poule speelden we tegen Ons Genoegen en net als de eerste twee werd ook deze wedstrijd gewonnen.

untitled Na de pauze was er een nieuwe indeling gemaakt en zaten we in de eerste poule. We begonnen met een herendubbel tegen BDO, die direct door ons werd verloren. Dit zou nog spannend worden. De andere drie wedstrijden wonnen we gelukkig wel. Een wat later gearriveerde supporter wierp een blik op de twee teams spelend op baan 9 en gaf aan, dat die teams ook nog wel eens lastig konden  worden. Gelukkig kon hij weer opgelucht ademhalen, toen bleek, dat daar het eerste team van Upsilon zijn competitie wedstrijd speelde. Wij gingen door naar de Tulp, waar de heren weer aan de bak gingen. De shuttles vlogen ze om de oren en ondanks dat ze alles gaven, konden ze deze pot niet winnen. Ook bij de dames werd er net met een paar punten verloren. Met 0-2 achterstand zag het er niet best uit. De derde wedstrijd was een mix, waarbij we al snel met 4-9 achter stonden. Maar dit konden we niet laten gebeuren en nadat we alles gaven werd er met een klein verschil gewonnen. De mix erna ging voor ons iets makkelijker en werd met groot verschil gewonnen. Nu zou het er de laatste wedstrijd op aan komen. De spanning hing in de lucht en iedereen stond op scherp. Alles werd gegeven en dit had een 3-1 winst tot gevolg. Maar doordat de Tulp tegen het andere team met 4-0 had gewonnen, dachten wij dat we een, mooie, tweede plaats hadden behaald.

taartNa even lekker gedoucht te hebben, konden we lekker aan de welverdiende borrel. Het Rad van Fortuin ging van start en toen bleek het ook nog een sport te zijn, om hiervoor lootjes te bemachtigen. Deze vlogen de deur uit, wat met zulke prijzen natuurlijk niet zo verrassend is. Bij ons vielen de appels van Max weer goed in de smaak bij de kids en dat deelt dan toch weer lekker uit. Toen gingen we door met de prijs uitslag. Aangekomen bij de tweede plaats bleek, dat de organisatie het reglement er nog maar even op had nageslagen en werd aangegeven, dat beide teams 2 wedstrijden hadden gewonnen en 1 gelijk hadden gespeeld. Het onderlinge resultaat gaf nu de doorslag en daarom waren we toch weer eerste geworden. Een hard gejuich steeg op aan onze tafel (weet niet wie er harder juichte de kids of de ouders) en met de hele groep kon de beker worden opgehaald, of ging het toch meer om die heerlijke taart, die bij die beker hoorde. De taart zag er weer fantastisch uit en smaakte ook super.

We hebben nog even gezellig nagezeten en konden na het eten van het afsluitende patatje allemaal weer moe maar voldaan naar huis. Al met al vonden wij het een super gezellige dag en was het allemaal weer perfect geregeld, zo voor de eerste keer in de Bloesem, complimenten aan de organisatie en tot de volgende keer.

team

Team Bosveen/ Wollegras


BC Upsilon wordt gesponsord door: