Clubkampioenschappen 2013

Zondag 21 April was het weer zover, de clubkampioenschappen van BC Upsilon. De kampioenschappen bestonden zoals ieder jaar uit enkelpartijen en dubbelpartijen. Aangezien de enkelpartijen in een poulesysteem afgewerkt werd, was het noodzakelijk om de voorrondes op de 4 donderdagen voor de zondag al te spelen. Zo waren en voor de senioren onderstaande onderdelen opgemaakt:

 • Damesenkel Competitie (DEC)
 • Herenenkel Competitie (HEC)
 • Herenenkel Recreanten (HER)

De jeugd had zich ingeschreven voor onderstaande onderdelen:

 • Damesenkel Poule A
 • Damesenkel Poule B
 • Herenenkel Poule A
 • Herenenkel Poule B
 • Herenenkel Poule C
 • Mixdubbel Poule A
 • Mixdubbel Poule B

De voorrondes van de seniorenleden waren op donderdag 18 april allen gespeeld, waarna de kruisfinales ingevuld konden worden. Bij de DEC waren Helen en Linsey te sterk voor Cindy en Wilma (Ooyevaar). Wilma verving José, die vlak voor de wedstrijd door haar rug ging. De HEC was goed bezet met 13 inschrijvingen waardoor we zowaar kwartfinales hadden op de zondag. Rob Overboom won hierin knap van zijn vader, de altijd taaie Jos. De overige wedstrijden werden gewonnen door Rob Conijn, Ruud en Jeroen. Zij wonnen van Jorn, Erik en Erwin. In de halve finales moest Rob O. het opnemen tegen Rob C. waarin Rob O. verrassend de 1e set won. Rob C. wist zich echter te herpakken en pakte de 2e set. In een spannende 3e set gaven kleine details uiteindelijk de doorslag en won Rob C. de set met 21-18. Jeroen speelde tegen Ruud in de andere halve finale. Jeroen wist deze wedstrijd in 2 sets te winnen. Bij de HER werd bij de poulewedstrijden direct bepaald wie de finale moesten spelen en wie om de 3/4eplaats moesten spelen. De finale ging tussen Stefan en Nick. Nick speelt pas een half jaar badminton waardoor het al een sensatie was dat hij in de finale stond tegen Stefan. Stefan won uiteindelijk in 2 sets. De wedstrijd om de 3/4e kon jammer genoeg niet gespeeld worden vanwege een blessure van Kees. Ton werd op deze manier 3e. De finale van de DEC werd dus gespeel door Helen en Linsey. Helen, de onbetwiste nr. 1 van de afgelopen decennia, verwachtte een moeilijke wedstrijd tegen de gegroeide Linsey. Desondanks won Helen in 2 sets van haar teamgenoot. De wedstrijd om de 3/4eplaats ging tussen Cindy en Wilma. Hierin liet Cindy zien dat haar niveau nog even te hoog gegrepen is voor Wilma. Zij won in 2 sets van Wilma. Desondanks vond Wilma het erg leuk om mee te doen bij de DEC. De finale bij de HEC werd gespeeld door Rob C. en Jeroen. De 1e set werd ruim gewonnen door Jeroen. De 2eset schakelde Rob een tandje bij, alleen dit was niet genoeg om een set af te dwingen. Jeroen won in 2 sets.

Naast de enkelpartijen werden er dus ook dubbelpartijen gespeeld. Er werden op zondag in totaal 5 rondes gespeeld, waarin iedereen per rond aan iemand anders gekoppeld werd door de organisatie. Dit zorgde voor veel verschillende maar leuke, spannende wedstrijden. Uiteindelijk waren rond de klok van 16:00 uur alle partijen gespeeld en kon iedereen lekker gaan douchen om daarna de prijsuitreiking bij te wonen.

Uiteraard had de organisatie weer voor leuke prijzen gezorgd. Voor de enkelpartijen waren standaardjes met een mooie shuttle erop. Voor de dubbelpartijen had de organisatie mooie witte handdoeken geregeld met het logo van BC Upsilon erin geborduurd.

De wedstrijden voor de jeugd waren grotendeels al op de donderdagavonden gespeeld. Er moesten echter ook nog een aantal wedstrijden op de zondag gespeeld worden. Maar ivm wat afwezigen zijn de laatste wedstrijden vorige week donderdag pas gespeeld.

Zoals ieder jaar bleven veel mensen om gezellig met z’n allen chinees te eten. De foto’s van de zondagmiddag zijn te vinden op de foto’s pagina. Al met al een geslaagde dag. Dit had onderstaande uitslag als gevolg:

Senioren:

Damesenkel Competitie:

 1. Helen Eeken
 2. Linsey Cortvriendt
 3. Cindy Commandeur

Herenenkel Recreanten:

 1. Stefan Fisscher
 2. Nick Spruit
 3. Ton Karsten

Herenenkel Competitie:

 1. Jeroen Staal
 2. Rob Conijn
 3. Ruud Stam

Dubbelwedstrijden:

 1. Helen Eeken
 2. Rob Overboom
 3. Nick Spruit
 4. Jos Overboom
 5. Wim Goedhart
 1. José Bleeker (poedelprijs)

Jeugd:

Damesenkel Poule A

 1. Liraysa
 2. Sanne
 3. Dayenna

Damesenkel Poule B

 1. Laura
 2. Varsha

Herenenkel Poule A

 1. Menno
 2. Luc
 3. Tom

Herenenkel Poule B

 1. Sjoerd
 2. Jelle
 3. Max

Herenenkel Poule C

 1. Jeremy
 2. Kay
 3. Jules

Mixdubbel Poule A

 1. Menno & Renzo
 2. Tom & Anne
 3. Gijs & Varsha

Mixdubbel Poule B

 1. Sjoerd & Timo
 2. Sanne & Bram
 3. Liraysa & Jim


BC Upsilon wordt gesponsord door: