Terugblik Competitie 2014/2015

Het afgelopen seizoen kunnen we terugkijken op een goed seizoen. Voor het ene team misschien iets beter dan het andere, maar dat terzijde.

Het 1e team kreeg aan het begin van het seizoen versterking van Tim van der Tuuk, maar hij raakte al snel geblesseerd aan zijn knie en Linsey kreeg last van haar schouder waardoor ook zij niet echt aan spelen toekwam. Het team heeft zich hierdoor helaas niet kunnen handhaven in de 4e divisie en treedt aankomend seizoen dus aan in de Hoofdklasse. Tim heeft ook aangegeven weer weg te gaan bij Upsilon, dit i.v.m. zijn woon-werk situatie in Amsterdam.

Het 2e team deed het veel beter en wist dit seizoen blessurevrij te blijven in de 2e klasse en behaalden glansrijk de titel in deze klasse.

De dames speelden onderling ook nog een hevige strijd, over wie de meeste wedstrijden zou winnen in deze klasse. Ze eindigden dan ook als 1e en 2e met de meeste overwinningen in hun poule. José wist uiteindelijk 3 games meer te winnen dan Cindy, waardoor zij dus 1e werd. Volgend seizoen dus weer een klasse hoger en hopen dat ze zich dan kunnen handhaven.

Het 3e team speelde zoals al heel wat jaren in de 3e klasse en wist het hele jaar in de top mee te draaien, vooral de dames scoorden heel wat punten voor dit team. Het team behaalde uiteindelijk een knappe 3e plaats. Omdat er in de 2e klasse wat plekken vrij kwamen werd het team gevraagd of ze een klasse hoger wil spelen, het team ging hiermee akkoord en zullen dus aankomend seizoen gaan aantreden in de 2e klasse.

Het 4e team wilde maar 1 ding en dat was kampioen worden in de 4e klasse. Lang zag het er naar uit dat het ging lukken, maar moest uiteindelijk de meerdere erkennen in Rackmindo. Een 2e plaats was dan ook het hoogst haalbare. En dat lukte dan ook om deze plaats te behalen. Voor aankomend jaar heeft het team besloten om het toch een klasse hoger te gaan proberen en zal dan ook gaan spelen in de 3e klasse.

Het Herenteam speelde ook in de 3e klasse en had helaas niet heel veel wedstrijden te spelen, en behaalde een 5e plaats in deze klasse. Misschien dat het Palm team wat meer moet trainen? In juni gaan ze dan ook weer op trainingskamp ergens in Nederland bij een van de welbekende CP’s. Misschien dat die 2e klasse dan toch een keer behaald kan worden.

Het jeugdteam kwam uit in de U17 klasse en wist zich netjes in de middenmoot te handhaven en behaalde dan ook een knappe 5e plaats met 52 punten uit 14 wedstrijden. Volgend jaar komt dit team wederom weer uit in deze klasse dus wie weet dat ze wat meer punten kunnen behalen.

Volgend seizoen spelen we dus met seniorenteams in de Hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse en 3e klasse. Het volgt elkaar dus mooi allemaal op. Het Jeugdteam komt weer uit in de U17 Plastic.

Ik hoop dat iedereen weer vol frisse moed en zonder blessures aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

Lars


BC Upsilon wordt gesponsord door: