Upsilon 1 – Zijderveld 7

Op zondag 20 januari hadden we onze laatste thuiswedstrijd tegen deze Amsterdamse tegenstander. Onze uitwedstrijd hadden we met 7-1 verloren, mar wel met 5(!) driesetters. De herendubbel van Lars en Jeroen begon goed. De eerste set werd gewonnen. De tweede verliep minder en werd met 16-21 verloren. Door goed geconcentreerd spel werd de derde met 21-16 gewonnen. De damesdubbel verliep minder goed. In twee sets ging de wedstrijd verloren. Den enkel van Jeroen verliep weer beter. In twee sets werd met 21-16 en 21-13 gewonnen. Helen had een echte werkwedstrijd. Ze moest er flink tegenaan maar wist netjes met 21-19 en 21-18 te winnen.

Lars speelde in zijn enkelpartij een driesetter, helaas wist hij deze niet te winnen. De single van Linsey kwam moeizaam op gang. Na een ruime achterstand werd de eerste set alsnog gewonnen (21-16). De tweede set trok ze haar sterke spel door en won deze set met 21-9. De mixpartijen moesten het 5e punt gaan binnen brengen. Jos en Helen verloren echter in 2 sets. Ineke en Jeroen wonnen de 1e set maar verloren de 2eset. De 3eset liep totaal niet meer en ging ruim verloren (8-21). Hierdoor was de eindstand van 4-4 bereikt.

Na deze speelronde stonden we 5e met een voorsprong van 6 punten op Almere. We zouden dus in onze laatste wedstrijd genoeg hebben aan 2 punten om ons definitief veilig te spelen om ook volgend jaar weer in de Hoofdklasse uit te komen.