Clubkampioenschappen 2024

Op 21 April zijn in de Bloesem in Wognum weer de clubkampioenschappen van Badmintonvereniging BC Upsilon gespeeld. Na 5 weken voorrondes en poulefases was het eindtoernooi als gewoonlijk weer lekker druk bezocht.

Bij het eindtoernooi wordt er weer om de manden met prachtige prijzen gespeeld, gekeken naar de (halve) finales en vooral veel sportief gespeeld en gezellig gekletst.

Recreanten
Bij de recreanten was er voor het eerst sinds een lange tijd weer een poule voor de Dames Enkel. Hierin is Quinty de winnaar geworden. Bij de Heren Enkel was door het uitvallen van Yvo, Menno degene die de hoogste trede op het podium mocht betreden. Roel en Dennis mochten bij de dubbels de beker omhoog houden.

Competitie
De competitie had eveneens een goed gevuld schema. Bij de dubbels waren er maar liefst 14 koppels die streden om de titel. Na een zeer spannende finale (met 22-20 in de derde game) tegen Roy & Paul mogen Coen & Jeroen zich dit jaar kampioen noemen.

Bij de dames was het ook een spannende finaledag. Alle drie de dames van Team 1 hadden de finales gehaald, samen met Britt. Helaas kon Britt niet aanwezig zijn, waardoor Helen automatisch de finale mocht spelen. Deze ging tegen Linsey lang gelijk op, maar Linsey prolongeert haar titel van vorig jaar in 2 games.

Na de spannende dubbel mochten Roy en Jeroen bij de Heren Enkel nogmaals aantreden voor een finale. Hierin liet Roy zien dat hij hard op weg is om clubkampioen te worden, maar zal hij nog wel even geduld moeten hebben. Jeroen verlengt in 2 sets zijn status als clubkampioen in ieder geval nog met een jaar.

Afsluiting
Na afloop hebben wij een gezellige prijsuitreiking gehad met aansluitend een chinees diner. Nadat Voorzitter Wim Ooijevaar iedereen heeft bedankt werd er heerlijk aangevallen in de rijkelijke maaltijd. Wij willen hierbij nogmaals de dames achter de bar ook hartelijk danken voor alle goede zorgen tijdens deze sportieve badmintondag.


BC Upsilon wordt gesponsord door: